TR
Müzik Bölümümüzün amacı, ulusal müzik kültürümüzün değerlerine sahip çıkan, bu değerleri çağdaş yaşamın gereksinimlerini karşılayacak nitelikte, teknik, yaratıcı ve özgün düşünceye sahip, teknolojiye hakim, estetik bilinci gelişmiş, disiplinler arası işbirliği kurabilen, etik değerlere bağlı, adalet duygusu gelişkin, topluma saygılı, yenilikçi ve özgürlükçü, çok sesli, araştıran, sorgulayan sanatçı kadrolar yetiştirmektir.
Müzik Sanatı konusunda, gelenek ve çağdaşlık kavramlarının dengeli uyumu ile hazırlanan eğitim programımız ve alanında yetkin ve sanatçı öğretim elemanları ile müzik eğitimi ve öğretiminde bölgenin önde gelen, uluslararası düzeyde tercih edilebilen ve örnek olan öncü bir bölüm olmak hedefimizdir.
Konservatuar Müzik bölümünde belirlediğimiz öncelikli hedefimiz profesyonel sanatçı yetiştirmektir. Sanatçı adaylarını ulusal ve uluslararası müzik camiasında kabul gören, kendine özgün çalışmalarıyla öne çıkabilen, özgüvenli ve topluma öncü olabilen bireyler olarak yetiştirmek hedeflenmiştir. Bu anlayışla yetişen adaylar ulusal ve uluslararası tüm camiada gerek akademik gerekse sahne sanatlarına yönelik devlet kurumlarında ve özgün müzik çalışmalarıyla yer alabileceklerdir. Bu kapsamda mezunlarımız, ulusal ve uluslararası üniversitelerde akademisyen olarak, kültür bakanlığına bağlı orkestra ve topluluklarda sanatçı olarak, özel ve devlete bağlı radyo ve televizyon kurumlarında sanatçı, müzik prodüktörü, yönetmen, müzik danışmanı, müzik eleştirmeni v.b. olarak birçok alanda çalışma olanağı bulacaklardır.
Konservatuar müzik bölümü, öğrencilerin ulusal ve uluslararası çalışmalar, araştırmalar ve konu içeriğini destekleyen disiplinler arası dersler ile akademik yeterliğe sahip olacak konular işlenecektir.
Sahne sanatlarına yönelik çalışmalar ise birebir ve toplu çalışmalarla desteklenerek, sahne becerisi kazandırılacak, ulusal ve uluslararası yapılacak konser etkinlikleriyle özgüvenlerine yönelik kazanımları arttırılarak profesyonel hayata hazırlanacaklardır.
Alanlarında uzman, akademik ve teknik altyapısı ile ulusal ve uluslararası müzik camiasına kendini kabul ettirmiş, virtüozite seviyesine yükselmiş, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla sanatçı yetiştirmeyi hedeflemiş akademik kadromuzla Nişantaşı Üniversitesi Konservatuar Müzik Bölümü’nde eğitim verilecektir.
Doç. Dr. Müslüm AKDEMİR
Uygulama soruları
ADET
PUAN
Tek ses
4
8
Çift ses
Üç ses
12
Kısa melodi
Uzun melodi
2
16
Kısa ritim
Uzun ritim
Çalgı ve/veya ses performans
İki eser
24
Toplam
100
Konservatuar Müzik Bölümü SINAV TARİHİ
Sınav 23 Eylül Saat 10:00
*TYT Sonuç belgesi ve kimlik fotokopisi ile en geç saat 9:30'da okulda olmanız gerekmektedir.
Sınav başvuru formunuz için lütfen TIKLAYINIZ